Yogi & Muffin
Jourhemmet skriver:
"Vi heter Yogi och Muffin. Vi är bästa vänner och älskar att leka! 
Dessa charmtroll har inte haft det lätt. De har gått ifrån att vara skygga katter som gömde sig och fräste så fort man kom nära till att bli väldigt sociala som alltid vill vara med vart man än går. Men de har fortfarande en resa framför sig till att bli så trygga och härliga katter de har potential till att bli. 
Yogi (Grå) är den lugna av oss två och den kloka. Han tros vara runt 1,5 år. Han ligger gärna och tittar på Muffin medan hon springer runt och busar men efter en stund vill han också vara med. Då springer de runt överallt, hoppar upp och ner, och välter vattenskålen någon gång ibland. Yogi må vara den lugna av dessa två men han har mycket energi också. Leka tycker han är superroligt, speciellt med en kattvippa/kattspö eller en stor papperspåse ma kan krypa in i. 
Han gillar att bli klappad men väljer gärna vem som får klappa honom. Han kan vara lite skeptisk ibland till att bli klappad när han ligger ner men brukar komma på att det är ju ganska skönt. 
Mat är hans stora passion i livet, han älskar mat! I början när jourhemmet hade honom snodde han gärna mat så fort han fick chansen. (Just nu utreds Yogi för astma.)

Muffin (Svart med gråa inslag) är den som har mest energi och den mest
keliga. Hon är ca 7 månader (född i november). Hon kallades för "studsbollen" i jourhemmet då hon älskar att leka apport med studsbollar och hoppar överallt. Ibland kan man hitta studsbollar i kläder, under mattor eller i duschdraperiet. Ett annat smeknamn hon haft är "tuffingen" då hon är en tuff tjej som visar vad hon vill med mycket personlighet. 
Muffin tyr sig verkligen till Yogi, det är hennes bästa vän! Hon följer efter honom överallt och ligger gärna tätt intill honom när de ska sova. 
Hon älskar att kela, då kurrar hon högt. Extra mysigt är det när man ligger i sängen eller ska äta. 
Även Muffin är ett matvrak och sitter gärna och tigger vid matbordet när man äter, ofta sätter hon sig nästan i knät för att få bättre sikt på maten. Växter är något hon tycker väldigt mycket om också, hon brukar sitta och lukta på dem och ibland ta ett litet smakprov så man får se till att det inte finns några giftiga växter hemma."