Siv
Siv bor i ett av våra jourhem! Hon är ca 1 år gammal.
Jourhemmet skriver: 
"Siv är en tjej som vi tror inte haft det så lätt.
När vi hämtade hem henne och hennes alldeles nyfödda ungar hem till oss var hon ganska förvirrad.  Så himla tacksam över tak, värme och obegränsat med mat, men hon hade samtidigt väldigt svårt att lita på oss människor. Ena stunden kunde hon blinka ”jag tycker om dig blinken” och i nästa stund kunde man få sig ett bett eller ett riv.
Vi tror att hon inte alltid blivit behandlad så bra.
Nu, ca fyra månader senare, litar hon på oss till max och söker oändligt mycket kärlek. Hon får inte nog av våra klappar, pussar och gos. Siv tycker inte om när vi är borta lite för länge eller sover länge (enl henne). Då ropar hon högt tills vi kommer och kräver kompensation för tiden man varit ifrån henne
Hon har kommit att bli en väldigt speciell katt för oss.
Dock har hon fortfarande svårt att lita på främlingar. Speciellt barn. Hon går liksom in med inställningen att alla vill henne ont tills motsatsen är bevisad. 
Hon kan bli väldigt orolig och stressad och vill gömma sig, har främlingen kommit för nära känner hon sig trängd och river till.
Har vi återkommande gäster som hon börjat känna igen är det dock inga problem.
Då hon visat dessa tillitsproblem så tror vi att Siv passar bäst i en familj med mycket tid och utan små barn, kanske tonår och uppåt.
Sen Mamma Sivs ungar lämnade henne har hon börjat visa en annan sida, en väldigt lekfull sida, innan var hon bara  mamma, en väldigt duktig, fin och engagerad mamma. Nu älskar hon att jaga snören och brottas med de andra katterna i hemmet.
Siv är vaccinerad, avmaskad, kastrerad och id-märkt."