Greta & Vilse
Jourhemmet skriver:"Vilse är en medelålders kille som kom till mig för 2 år sedan, han var skygg och gick inte att klappa, det var först när han träffade Greta som jag försiktigt fick börja nudda honom, han älskar att leka, extra roligt är det om man drar en leksak utmed golvet, han gillar också att springa efter bollar. Han vill gärna att man gosar med honom, speciellt om man kliar honom i nacken, då spinner han så det  brummar i hela rummet. Han behöver tid på sig för att få förtroende för nya människor. Han har haft en öroninfektion och öronen behöver kollas varje år. Han fungerar bra med andra katter men det kan bli problem med en dominant hane då Vilse är ganska dominant.

​​​​​​​Greta är en busig tjej på 1 år, när hon kom till mig i Maj månad var hon inte van vid människor, förmodligen var hennes mamma förvildad. Greta sprang in i ett garage under ett hyreshus i centrala Trollhättan och hittade inte ut så vi fångade in henne. Det gick inte att komma nära henne första tiden, men när hon såg hur avslappnade mina andra katter var runt mig så vågade hon sig närmare och började stryka sig runt mina ben när det var matdags, från den stunden var det inga problem att klappa henne. Hon behöver också mycket tid för att lita på nya människor. Hon fungerar bra med andra katter.

När Vilse och Greta träffade varandra så klickade det från första dagen, de leker oavbrutet på morgonen och kvällen, speciellt efter de fått mat, de jagar varandra i omgångar. Ibland blir Vilse lite för hårdhänt och då säger Greta ifrån ljudligt, men några sekunder senare så petar hon på honom med tassen för att han ska springa efter henne. När de inte leker så brukar de sova tillsammans eller tvätta varandra. De har hjälpt varandra att bli mer trygga mot människor.