190425
Pärlan
Hona innekatt 3 år en mycket kelen och tillgiven katt  söker akut nytt hem. Hon är otroligt snäll van vid hundar, blir som en gelé klump när man lyfter henne.
Går på låda, kan inte jama väser bara lite. 
Har en tråkig uppväxt. Hittades som 5v gammal , blev adopterad av en tikhund fram till 20v.
Växte på sig mycket bra, kontroll hos veterinär.
Mycket tacksam kontakt sökande katt ej så stor. 

Vill du ge Pärlan ett nytt hem? Kontakta Charlotte:
E-postadress
smill@live.se

Telefonnummer
0738412583
 

190401
Skrille

Vi måste tyvärr hitta ett nytt hem till vår katt Skrille på 6 år, då han inte går ihop med vår nyfödda dotter. 
Skrille har både varit utekatt och innekatt tidigare, och tror han skulle trivas bäst hos någon som vill ha en mer självständig katt men som också gillar att gosa och vara nära. Han är rumsren och kastrerad samt vaccinerad. 
Skrille finns i Trollhättan.


Är du intresserad av att ge Skrille ett nytt hem? Kontakta Mari!
E-post:
demonia_1987@hotmail.com
Telefonnummer:
0730617982

190312
Diesel
Denna katt heter Diesel och är 4 år. 
Han är okastrerad och har bott inne hela tiden. 
Diesel är jättemysig och kelig. 
Han behöver ett nytt hem då min bror och hans flickvän inte kan ha kvar honom pga privata skäl. 

Finns det något nytt hem till lille diesel där ute? 
Hör gärna av er till Rebecca.
E-post:
rebecca.e-bengtsson@hotmail.com

Telefonnummer
0760071424

 

190227
Molly
Molly är en helt underbar katt som har en familj som älskar henne men tyvärr mår hon inte bra i hennes nuvarande hemmiljö eftersom hon inte kommer överens med hundar och hon blir väldigt uppstressad.
Molly kommer från början från ett hem som vi känner att vi räddade henne ifrån där hon inte fick rätt uppmärksamhet eller tillräcklig tillgång till foder och hon är därför väldigt skärrad och rädd för plötsliga rörelser och ljud.
Hon går ofta in i ett apatiskt beteende om hon blir skrämd på nåt sätt och blir helt lealös i kroppen.
Hon har aldrig fått lära sig hur man tvättar sig ordentligt eller att gå på lådan på bästa sätt  och detta förvärras av vår hund här hemma.
Därför tror vi att hon skulle passa mycket bättre hos ett lugnt hushåll med kanske en vänlig katt men inga hundar, och med tillgång till att vara utomhus. Hon har en kattkompis här hemma som hon kommer bra överens med.
Just nu är hon en innekatt som inte kan gå ut pga alldeles för trafikerade vägar utanför lägenheten. 
Molly är en underbar, kärleksfull katt som aldrig har bitit eller rivit någon, hon älskar att ligga i knät och bli klappad och gosa. 
Hon har varit nära döden när hon nyligen steriliserades då hon blev så traumatiserad av proceduren att hon inte rörde sig eller åt nåt på nästan en vecka, men tillslut återhämtade hon sig, men hon har inte den lugn och ro hon behöver i hemmet för att bli helt trygg i sig själv. 
Hon har inga problem med att bli upplyft så länge det sker på hennes villkor.
Hon behöver tid att lära känna en person då hon ofta håller sig för själv under en soffa eller liknande dom första dagarna hon träffar en ny person, så hon behöver en ägare med förståelse och tålamod.

Vill du ge Molly ett nytt hem? Hör av dig till Nina!


E-post: nina.hagberg@gmail.com

 

190219
Vilda
Vi är en familj i Uddevalla som snart ska flytta från landet till en lägenhet i stan och vi söker nu efter ett nytt varaktigt hem åt vår katt. Vilda är 10 år och är en väldigt självständig tjej som gärna är både ute och inne när lusten faller på, därför skulle hon trivas bäst att bo i ett hus. Hon är vaccinerad, frisk, försäkrad, kelsjuk och pratsam.
En mysig katt i sina bästa år.. 
Finns det någon vänlig själ som antingen är intresserad av kattsällskap eller kanske känner någon som är det. Hör av er till oss i så fall. 

Vill du ge Vilda ett nytt hem? Hör av dig till Jennie

E-post:jennie_lee1@hotmail.com

Telefonnummer
0735675287


 

190202
Daisy
13-årig honkatt  behöver ett nytt hem!
Har frågat runt bland vänner och bekanta men inte hittat något som skulle fungera.
Hon bor just nu på landet i ett litet hus med flera andra katter och mår inte bra där. Hon skulle behöva ett lantligt, lugnt och tryggt hem utan andra djur.

Daisy kom till oss när hon var ca 5 år gammal, från ett dåligt hem där hon blivit vanskött. Hon var rädd för människor, sprang och gömde sig så fort någon kom och hade stor integritet även med oss.
Hon hade alltid varit innekatt. Sakta blev hon tryggare men har alltid tyckt illa om när det varit mycket människor hemma, höga ljud och rörelse. Har även gått till attack i sådana lägen. Kissat på mattor och golv i protest när hon inte varit nöjd. Vi har haft henne inomhus i stan, bor i lägenhet med trafik utanför, men har en sommarstuga dit hon följde med och snabbt blev en fullfjädrad musfångare och harmonisk utekatt, trivdes verkligen, men blev deprimerad när vi flyttade till stan igen. Detta eskalerade med åren och i somras kände vi att det inte bar längre. Det var inte rättvist mot henne att ta hem henne till stan, där hon blev tydligt deprimerad.

Vi hittade ett hem till henne på landet, utmaningen var att det fanns 2 yngre katter där, Daisy har nu hunnit bli 13 år. Det gick hyfsat bra ett par veckor, sedan försvann hon. Efter 2 månader hittades hon, rejält avmagrad och tilltufsad, mask i magen och ynklig.
Hon återbördades till sitt nya hem. Där har hon tytt sig helt till matte, är trygg och kelig med henne, har ätit upp sig och tillfrisknat, men i övrigt funkar det inte alls.
Hon går till attack mot husse, håller sig undan från de andra katterna och kissar i protest på golven. Just nu testar vi med feromoner för att se om det kan förbättra läget lite, om inte kan de inte ha kvar henne.
Drömscenariot vore en ensam person eller ett par, boende ensligt på landet, utan andra djur. 

Kan du ge Daisy en chans? Till ett nytt liv? Hör av dig till familjen Broms:

ingridbroms@hotmail.com