ATT VARA JOURhem innebär:

Som jourhem kan du hjälpa oss att hjälpa flera katter genom att öppna dörrarna till ditt hem. Du tar då hand om katten som om den vore din egen tills vi hittar ett permanent hem till den eller till dess det är lämpligt att flytta katten till Kattslussen. Katten stannar i ditt hem i minst tre veckor, detta för att den då har fullgjort sin karantänstid. Under den tiden ska katten kontrolleras av veterinär, avmaskas och vaccineras och är det en vuxen katt ska den ID-märkas och kastreras -om detta inte redan är gjort.
Önskvärt är att ni som jourhem kan ge de mediciner som kanske behövs och ett stort plus är om ni själva kan ta katten till veterinär vid behov.

Under kattens tid i jourhemmet står Kattslussen för kattens kostnader såsom veterinärvård, mediciner, mat, sand, låda, leksaker och transportbur.
Jourhemsanvarig finns alltid som stöd för att se till att allt fungerar bra. Uppstår problem under tiden i jourhemmet kommer vi på Kattslussen göra vad vi kan för att avhjälpa detta.

Tidigare erfarenhet av katter är bra men inget krav.
Bäst är att du inte har en egen katt i hemmet då de hemlösa katterna kan bära på sjukdomar som då eventuellt kan smitta din egen katt.

När karantänstiden på tre veckor är klar och det finns plats på Kattslussen  flyttar katten dit om vi anser att katten är redo för flytt.
Ganska ofta väljer jourhemmen att ha kvar katten i sitt hem tills vi hittat ett nytt "föralltidhem" åt den.

Är du intresserad av att bli jourhem, skicka  ett mail till kattslussen@hotmail.com eller ring 0706-68 28 09 så tar vi kontakt med dig.
 

Villkor för jourhem hittar du här!